на живо

Христо Стоичков: Днес който чете, печели (ВИДЕО)

Камата представи своята книга "88 съвета от номер 8", а след това показа нагледно левачката

Как се печели във футбола? Отговорът на този въпрос може да дадат само експерти, а за щастие България може да се похвали с такъв - легендарният Христо Стоичков, спечелил "Златната топка" и "Златната обувка" през 1994 г., както и Шампионската лига с "Барселона" през 1992 г. и 5 титли на Испания.

Снимка: Lap.bg

Камата често разказва за своя опит по европейските терени и предлага и някой друг съвет на прохождащите в спорта. От днес обаче всеки ще има възможност да почерпи мъдрост и поуки от опита на Стоичков. Той представи своята книга "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8", която вече е в продажба на символичната цена от 8,88 лв.

Пред Националния дворец на културата Камата се срещна с почитатели и деца, тръгнали по неговите стъпки във футбола.

"За младото поколение е важно да знае малко повече история - от къде сме минали, какво сме направили, защо сме играли толкова много години. Мисля, че съветите ще им бъдат от полза. Имах възможност да ги изпитам за различни тънкости на футбола, децата знаят за какво става дума. Да се надяваме, че един ден българин ще е пак на най-високото стъпало в световния футбол.

Снимка: Lap.bg

В книгата има неща, които не са само футболни, а са свързани с ежедневието, училище, как да се държи вкъщи и с приятели, да няма дискриминация, което е много важно, да помага на който може. Има много тънкости в книгата, дано съумеят да прочетат тези неща, а не само да гледат футболното. Има неща, които съм следвал от съветите, които са ми давали по-големите и треньорите, с които съм работил", каза Стоичков.

На представянето на книгата присъстваше както дългогодишният треньор на Стоичков - Димитър Пенев, както и един от неговите последователи - Георги Миланов.

Снимка: Lap.bg

Стоичков обърна персонално внимание на всяко едно дете, поискало автограф, а след това показа и на практика как се вкарва голове и поигра за кратко с малчуганите.

Срещата с малчуганите беше своеобразна тренировка преди благотворителния мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, в който Камата ще се включи. Шоуто на националния стадион "Васил Левски" може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч. днес.