на живо

Илиана Раева: Ансамбълът има най-добрите и сложни съчетания

София приема първата за годината Световна купа

Lap.bg

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е положена много работа по организацията на Световната купа по художествена гимнастика и на съпътстващия турнир за жени и и за девойки "София къп".

Турнирът е на 27 и 28 март, а Световната купа от 30 март до 1 април в "Арена Армеец" в София. Очакват се рекорден брой гимнастички.

"Това е Световната купа, на която ще има най-голям брой участници от основаването й досега. Но за мен това е нормално, защото сме домакини на световното първенство през септември и отборите искат да се представят пред българската публика и да направят генерална репетиция. На международния турнир отново има рекордно присъствие, а България ще участва с всички националки състезателки в отделните възрасти. Постарали сме се много с организацията, както винаги", каза Раева на пресконференция днес преди Световната купа. Тя е председател и на организационния комитет.

"Ансамбълът е с най-добрите и сложни съчетания в света. Най-силни сме в ансамблите, но момичетата просто трябва да изиграят композициите си без грешка. Новият правилник е страхотен за нас. Гимнастичките трябва да притежават четири основни неща - гъвкавост, работа с уреда, музикалност и артистичност", коментира още президентът на БФХГ.