на живо

Джерард проведе първа тренировка с ЛА Галакси (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Гледайте дебюта на англичанина в силния "International Champions Cup" по RING.BG

Бившият футболист на Ливърпул и английския национален отбор Стивън Джерард проведе първа тренирова с отбора на Лос Анджелис Галакси, като това бе и първото му занимание след като напусна "червените".

Той се присъедини към бившия си съотборник от "мърсисайдси" Роби Кийн, а между 2007 и 2012 тимът от МЛС бе популяризиран в Англия и от друг бивш национал Дейвид Бекъм.

"Добре е, че Роби е тук, благодаря му за това, че ме представи на останалите.Чувствах се сякаш отивах в ново училище, но благодарение на съотборниците ми се почувствах добре дошъл," сподели англичанинът.

На официалното си представяне Джерард заяви, че Бекъм е изиграл основна роля за преминаването му в американския клуб.

"Дейвид е мой герой, чудесен човек и футболист. Допитах се до него за съвет преди да реша да дойда тук," каза Стиви Джи.

Джерард заяви, че е имал и предложения от Европа, но е предпочел ново предизвикателство.

"Имах опцията да остана в "Премиър лийг" и в други европейски първенства, но не исках да играя срещу Ливърпул. Обичам Ливърпул и винаги ще го обичам. И до ден дешен съм фен, но имах нужда от ново предизвикателство. Не исках да съм резерва за клуба, който обичам.

"Всичко е до успехите. Дойдох тук, за да побеждавам. Всеки, който си мисли, че съм дошъл на почивка и за пари, ще бъде опроверган много скоро," завърши англичанинът.

Джерард ще играе с фланелката с любимия си номер 8 и ще направи дебют в турнира "International Champions Cup" срещу мексиканския Клуб Америка на 12-ти юли.

Всички мачове от най-силната лятна надпреварата ще може да гледате по RING.BG. Подробностите вижте тук.

Ето и видео от първата тренировка на Джерард с новия му тим: