на живо

Ивет Лалова: Децата изразяват мнението си и това ще им помогне (ВИДЕО)

"Един ден децата ми биха спортували, каквото си пожелаят", каза красивата лекоатлетка

bTV

"Тя е страхотна, много бързо тича и искам да стана като нея"

"Много ми харесва! Вдъхнових се от нея, за да започна да тичам! Много ми харесват тренировките ѝ и ги чакам с нетърпение"

"Тя е най-бързата бяла жена в света. Това е много добре за България"

Детските представи не могат да бъдат излъгани, а Ивет Лалова и няма нужда. Най-добрата българска спринтьорка вече има своя школа, а с децата в нея си говори на езика на спорта.

"Всяка среща с тях е нещо магическо. Най-често ме наричат Ивет. Преди няколко дни раздадохме първите годишни награди на клуба и те бяха много щастливи, защото някои от тях за първи път в живота си получиха медал. Много бяха сладки, но бяха и притеснени. Говореха, обсъждаха, накрая се престрашиха, хванаха микрофона, пяха. Имаше специален поздрав за мен. Беше страхотно. Виждам едно невероятно поколение от много талантливи деца, които трябва по правилния начин да стигнат до големите успехи, защото това не е лесно. Смятам, че с моя опит като спортист и човек, който е пропътувал света, видял е как тренират в повечето държави... Смятам това да поднеса на тези деца", мечтае тя.

Снимка: Lap.bg

"Те не растат под мотото, че скромността краси човека и че трябва винаги да са тихички, да не изразяват мнение. Те растат в момент, в който е важно и стойностно да изразиш своето мнение и позиция. Това ми харесва в новото поколение. Виждам това в тези деца и това ще им помогне да успеят. А това може да помогне и на България", добави Лалова в предаването "120 минути".

Ивет ще прекара празниците заедно със семейството си в България, но няма да спре да мисли и за хората в нужда.

"В такива моменти, вместо да се оливаме в собственото си празнуване, хубаво е да помогнем на някого, да си помислим, че може би има хора, които няма какво да ядат. За това нека дадем мъничко от своето на тях. Това няма да ни направи по-бедни, по-малко сити или да ни развали празника", разсъждава красивата лекоатлетка.

"2017 г. беше... динамична. Имаше много трудни моменти, които останаха скрити за камерите, имаше много щастие, моменти на горчивина, на сълзи, на предателства, на изненади, но имаше и ново начало, нови надежди. В края ѝ съм благодарна за всичко и за мен е важно, че моите близки и моето семейство са живи и здрави и имаме възможност да бъдем заедно на още една Коледа", обобщава тя.

Кой я е вдъхновил и с какво през изминалата година, за какво е благодарна и как съпругът ѝ Симоне свиква с българските празници, вижте в следващото видео: