на живо

Ивет Лалова: Правя го за децата, които искат да станат като мен

Лекоатлетката ще участва в първенството на Турция през уикенда

Lap.bg

Носителката на два сребърни медала от тазгодишното европейско първенство по лека атлетика - Ивет Лалова, заяви, че не мисли за отказване и има какво още да даде на спорта.

След кратката почивка в България, тя ще участва в първенството на Турция, което ще се проведе този уикенд.

"За мен този сезон все още не е приключил. В събота и неделя ще стартирам на първенството на Турция. След това ми предстои годишната триседмична почивка. В момента вече се чувствам добре, починах си около една седмица. След Рио пътувах до Чили, където сега е зима. Имах доста тежка аклиматизация, но вече всичко е наред. За щастие не беше нищо сериозно с контузията", сподели Лалова.

Българската представителка в спринта отказа участие в полуфинала на 100 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро заради мускулни болки. Тя завърши осма в дисциплината 200 м при четвъртото си участие на този форум.

"Този сезон беше най-успешен за мен, но и най-тежък. Затова сега имам нужда от глътка въздух, след което ще си правя планове", добави лекоатлетиката.

Снимка: Lap.bg

Лалова заяви, че игрите в Рио не са били последното състезание в кариерата ѝ.

"В атлетиката подготовката е един безкраен процес. Не съм говорила преди Рио за отказване, защото мога да дам още от себе си. Това не беше последното му състезание. Не смятам, че един спортист, който толкова трудно е стигнал до високо ниво, би захвърлил труда си толкова лесно, само защото олимпийските игри са свършили. Не гоня рекордите на Мерлин Оти. Моята кариера не е състезание с никого. При всеки е индивидуално. Правя го заради децата, който ми казват, че искат да станат като мен, когато пораснат. Искам да дам един добър пример на всички подрастващи", каза Лалова.