на живо

Ивет Лалова: Трагедията в Италия е много голяма (ВИДЕО)

"Бих помогнала на всеки, който има нужда", каза двукратната европейска вицешампионка

bTV

Носителката на два сребърни медала от европейското първенство в Амстердам тази година - Ивет Лалова, ще направи всичко възможно да помогне на пострадалите от разрушителното земетресение в централна Италия.

"Броят на жертвите се увеличава все повече и това ще надмине дори последните силни земетресения през годините. Очаква се да надмине над 300 – 350 човека, които са загинали. Това знаем, че е много. Голяма трагедия е наистина", сподели специално за bTV класиралата се на 8-мо място на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро лекоатлетка.

Пред Елена Яръмова Лалова разкри, че няма пострадали близки и приятели след природното бедствие, но кадрите от разрушенията са ѝ повлияли емоционално. Българката живее със съпруга си в град на 20 км от епицентъра на труса.

"Искам да подчертая, че ако това се случи в моята страна, бих направила абсолютно всичко без да се замислям. Не го правя защото е Италия. Бих го направила навсякъде, за всеки, който има нужда от помощ", каза Лалова вчера, минути след завръщането си на родна земя.

Какво още сподели Лалова пред камерата на bTV гледайте утре в спортните новини, а цялото интервю на Елена Яръмова може да видите в понеделник в предаването "Тази сутрин"

Ивет Лалова се завърна за първи път в България след четвъртото си поредно участие на олимпийски игри. В Рио тя завърши 8-ма в дисциплината 200 м, а за спринта на 100 м се класира на полуфинал, но в последствие се отказа заради мускулни болки.

Преди да се види със семейството си в България, Лалова и съпругът ѝ Симоне Колио посетиха Чили, където взеха участие в хуманитарни инициативи заедно със свои приятели.