на живо

Падане за Вон и изненадващ шампион на световното по ски

Австрийката Никола Шмидхофер спечели сензационно старта на супергигантския слалом

Getty Images

Световното първенство в алпийските дисциплини стартира с изненадващ шампион - австрийката Никола Шмидхофер. 27-годишната скиорка от региона Щирия сензационно спечели старта на супергигантския слалом, който се провежда в Сен Мориц (Швейцария).

Снимка: Getty Images

До момента Шмидхофер се беше качвала на подиума в стартове за Световната купа едва три пъти, а сега с време от 1:2134 минути остана недостижима на върха. 

Австрийката стартира като аутсайдер в надпреварата. Състезателката с номер 8 изобщо не беше поставяна сред претендентките за топ 10.

Снимка: Getty Images

Една от фаворитките - Линдзи Вон (САЩ) изобщо не успя да завърши състезанието. Анна Файт (Австрия) също остана извън сметките на класирането. 

Тина Вайратер от Лихтенщайн, която е сочена като специалистка в тази дисциплина, остана на 2-а позиция с изоставане от 0.33 секунди. Местната любимка Лара Гут се окичи с бронзовия медал. Тя остана на 0.36 секунди след победителката.

Норвежката Рагнхилд Мовинкел водеше след първите две междинни контроли в състезанието, но в крайна сметка завърши на 6-а позиция с изоставане от 0.69 секунди.