на живо

Янков пред bTV: Дадох всичко от себе си, за да чуя българския химн (ВИДЕО)

Най-добрият ни сноубордист триумфира в Банско

Янков пред bTV: Дадох всичко от себе си, за да чуя българския химн (ВИДЕО)

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков записа първа победа за Световната купа от началото на сезона, след като триумфира в паралелния гигантски слалом в Банско. Със спечелените точки той оглави временното класиране за Големия кристален глобус.

Чепеларецът не скри радостта си от постигнатия успех: "Нямам думи, не мога да опиша чувството след финала. Световна купа и първо място пред родна публика в България - уникално е. Преди последните врати знаех, че водя и си казах, че трябва да удържа още малко", каза Радо пред bTV.

"Щом успях да стигна до финала, значи успях да се абстрахирам от страхотната подкрепа на публиката, дотолкова, че да не се разконцентрирам. В същото време феновете ми дадоха сила. Надявам се в неделя да дойдат още повече хора и да успея пак да ги зарадвам. Обещавам, че ще направя всичко по силите си".

"Трудно ми беше горе на финала, защото колкото и да ми се мислеше, че мога да спечеля, трябваше да се абстрахирам от това нещо и да карам, за да чуя българския химн", завърши Янков.