на живо

КАС отхвърли искането на Вирджинските острови за квота за ПьонгЧанг

Страната няма да има представител на зимните олимпийски игри

Getty Images

Вирджинските острови няма да имат представител на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, след като тази сутрин Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) отхвърли искането на Националния олимпийски комитет на страната за квота за състезателката по скелетон Катрин Таненбаум.

Тричленен панел на КАС потвърди, че Таненбаум е покрила минималните определени нормативи на Международната федерация по бобслей и скелетон, но постанови, че заради липсата на допълнителна свободна квота, която да бъде отпусната на състезателката от Вирджинските острови, Международният олимпийски комитет не може да й прати покана за участие в Южна Корея.

КАС също така изтъкна в решението си, че според правилата МОК не е задължен да предоставя допълнителна или специални покана, за да даде възможност на Вирджинските острови да пратят спортист на зимните игри в ПьонгЧанг 2018.

Вирджинските острови имаха свои състезатели на седем от предишните осем издания на зимните олимпийски игри, като единствено не участваха на игрите във Ванкувър през 2010 година. 

В Сочи 2014 страната бе представена от алпийката Джасмин Кембъл, която завърши 43-а в слалома и 56-а в гигантския слалом.