на живо

Катрин Велкова в търсене на новите златни момичета (ВИДЕО)

Гимнастичката от националния ансамбъл е президент и треньор в свой собствен клуб

bTV

Едно от златните момичета на България - Катрин Велкова, остава близо до художествената гимнастика и след края на състезателната си кариера. Днес, като президент и треньор на клуб "Локомотив" София, тя предава опита си на талантливите деца, в които възпитава любовта към спорта.

"Най-важното, на което искам да ги науча, е това да обичат гимнастиката, да бъдат щастливи и усмихнати, да идват с желание на тренировка", разкрива Катрин пред Елена Яръмова.

Всеки ден златното момиче от ансамбъла учи малките грации, че мечтите се сбъдват с търпение и трудолюбие. Винаги усмихната Катрин превръща всяка тренировка в истинско забавление. В това може би се крие и ключа за успешната ѝ школа - всяка вечер в залата идват близо 70 момичета, които искат да повторят успехите на българските гимнастички.

Снимка: bTV

Катрин си спомня с умиление за най-големия успех в кариерата си - златния медал на ансамбъла от световното първенство в Монпелие преди 5 години. А талантливите деца от нейния клуб с нетърпение очакват да видят своята любимка отново на килима – на бенефиса на златните момичета на 17 ноември в "Арена Армеец".

"Сещаме се някакви неща от преди няколко години на тренировка- малки неща, но много сладки. Искаме да им покажем какво сме направили за тези 8 години, колко успехи сме имали, колко много хора са ни се радвали. Целия път на този ансамбъл, на всички момичета, които са взели участие в него, от началото до края", вълнува се Катрин.

Снимка: bTV

След бенефиса тя ще продължи да влиза всеки ден в залата, за да предава с любов опита си на децата, които мечтаят да бъдат като тях - "Отборът".