на живо

Колеблив "Милан" взе трите точки срещу "Каляри"

Кутроне и Сусо донесоха успеха за "росонерите"

"Милан" победи "Каляри" на стадио "Сан Сиро" с 2:1 в мач от 2-ия кръг на Серия "А". "Росонерите" започаха силно двубоя и още в 10-та минута откриха резултата, като за пореден мач точен беше юношата на клуба Патрик Кутроне.

След попадението обаче домакините рязко намалиха оборотите и отстъпиха инициативата на тима от Сардиния. Гостите веднага се възпозваха от този факт и в 22-та минута капитанът Марко Сау удари лявата греда. До почивката двата отбора размениха по няколко опасности, но нови голове не паднаха. 

Поведението на "Милан" не се промени и през второто полувреме и логично в 56-та минута Жоао Педро изравни. Домакините опитаха да натиснат съперника и стигнаха до пряк свободен удар в 70-та минута. Зад топката застана Сусо и след перфектно изпълнение с левия крак испанецът отново даде преднина на "росонерите". До края на мача "Каляри" имаше нов шанс да вземе поне точка, но Сау пропусна. 

В крайна сметка "Милан" победи "Каляри" с 2:1 и има пълен актив от точки след две победи от два мача, но допусна първи гол от началото на сезона във всички турнири. Официален дебют за "росонерите" пък направиха Никола Калинич и Лукас Билия. "Каляри" пък остава без спечелена точка до момента. 

Тагове:

@