на живо

Алберто Контадор пропуска олимпийските игри в Рио

Колоездачът няма да се възстанови навреме след травмите, които получи на "Тур дьо Франс"

Getty Images

Двукратният победител в колоездачните обиколки на Франция и Италия Алберто Контадор ще пропусне олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Испанецът, който е и трикратен шампион във "Вуелтата", се нуждае от един месец възстановяване след травмите, който получи по време на "Тур дьо Франс".

Контадор, победител в Обиколката на Франция за 2007 и 2009 година, се отказа по време на деветия етап в неделя заради висока температура. Испанецът падна два пъти в първите етапи на Тура.

33-годишният състезател на "Тинкофф" премина медицински изследвания, след което стана ясно, че има мускулни травми и охлузвания по тялото.

Контадор няма да успее да влезе във форма за старта на олимпийските игри. Той заяви, че целта му е да се възстанови за "Вуелтата", която стартира на 20 август.

"Участието ми на олимпиадата в Рио е практически невъзможно. Сега основното е да съм готов за Обиколката на Испания. Това е тежък удар за мен, тъй като игрите бяха втората ми голямата цел тази година след Тура", каза двукратният шампион от "Тур дьо Франс".