на живо

Контузията на Болт не е сериозна, успокоиха от щаба на Ямайка

Студът е причината за травмата, твърдят съотборниците на световния рекордьор

Reuters

Контузията, която получи световният рекордьор Юсейн Болт в последното в кариерата си състезание, не е сериозна. 8-кратният олимпийски шампион не успя да финишира в щафетата 4Х100 м, след като усети дискомфорт. От щаба на Ямайка увериха, че не става дума за сериозна травма, а крамп в левия крак.

"Крамп в левия крак е, но има много болка и разочарование от загубата в състезанието. Последните три седмици бяха трудни за него. Надяваме се на най-доброто за него", се казва в официалното съобщение на лекарския щаб.

Снимка: Reuters

Съотборниците на Болт пък посочиха студеното време в английската столица за една от основните причини за появата на контузията.

"Накараха ни да чакаме твърде дълго. Стояхме 40 минути преди старта, а вътре беше много студено. Мускулите ни изстинаха", заяви един от партньорите на Болт в щафетата - Йохан Блейк.

Самият спринтьор не пропусна да благодари на съотборниците си за подкрепата в последното в грандиозната му кариера състезание.

Болт напуска пистата след 8 олимпийски и 11 световни титли. Той държи световните рекорди на 100 м (9,58 сек), 200 м (19,19 сек), а с Ямайка държи най-доброто време в щафетата 4Х100 м (36,84 м).