на живо

Кръстникът на Цвети Стоянова: Илиана дърпа конците

Няма промяна в състоянието на гимнастичката

Lap.bg

Кръстникът на Цветелина Стоянова Ангел Ангелов категорично отхвърли тезата на ръководството на федерацията по художествена гимнастика, че състезателката сама е отказала да замине за европейското първенство в Израел.

Според бившия селекционер на националния отбор по бокс всичко това е лъжа.

На нейно място за шампионата на Стария континент замина дъщерята на 2-кратния ни олимпийски медалист по кану-каяк Милко Казанов-Любомира.

Ето версията на Ангелов: "Тя се бори толкова години с несгоди, майка й преди десетина години почина. За да се стигне сама да желае да не заминава, тя е титулярка и в един момент й казват идваш като резерва.”

"Има един готвач в кухнята, главен готвач.. това е Илиана и тя дърпа конците.

"Става въпрос за дъщерята на един деятел в министерството на спорта, шеф на федерация", заяви Ангелов.

В същото време помощник-треньорът на ансамбъла Цветелина Кирилова е категорична, че тренировките и спортното напрежение нямат общо с инцидента: „Дали от диетите, дали от напрежението, ми то ако беше така преди 30 години много гимнастички да са заминали. Тука няма я тази система. Няма го този контрол.”

Кирилова обяви, че в базата си в София гимнастичките са в пълен комфорт.

Кондиционният специалист е на мнение, че въпреки натоварената спортна програма момичетата имат много свободно време: „Имат си възстановителни дни, в тези моменти те си решават какво да правят- дали да си почиват вкъщи и да си четат книга, дали да излезнат на кино, да излезнат в парка на разходка. Това си е личният им живот.”

Кирилова допълни, че в ансамбъла отношенията винаги са били приятелски.