на живо

Кубрат Пулев: Исках този мач и смятам да го спечеля (ВИДЕО)

"В Германия не тренират много световни шампиони. Ще променим това", каза Ули Вегнер

Reuters

Кубрат Пулев се чувства добре физически и психически и е уверен в победата срещу световния шампион в тежка категория на IBF Антъни Джошуа. 

"Исках този мач и смятам да го спечеля! Естествено тренирам, подготвям се, чувствам се добре. Вие гледате и след мен, но още веднъж ще ви кажа, че този мач ще бъде много жесток", заяви на първата съвместна пресконференция с британеца Кобрата.

Снимка: Reuters

Спорът за световната титла на IBF ще бъде на 28 октомври в Кардиф, а билетите за събитието са в свободна продажба от утре (12 септември).

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа не спести суперлативи за своя противник, като насочи вниманието към по-големия опит на Пулев.

"Понякога гледаш 1000 мача на своя противник, но на ринга е различно. На тях се вижда едно, а по време на мача могат да те изненадат. Искам да покажа на моя треньор, че съм слушал указанията му и ще ги изпълня правилно. Очакват тази среща от мача с Кличко. Тренирам здраво, а тактиката този път ще е съвсем различна, защото Пулев не е Кличко. Ако трябва да отида на война, ще отида на война!", разкри част от плана си световния шампион.

Снимка: Reuters

Треньорът на Пулев - Ули Вегнер, пък бе по-категоричен:

"Очаквам доста силен мач. Ще се опитаме да покажем най-доброто на ринга. В Германия не са тренирали много световни шампиони. Ще се опитаме да променим това", закани се той.

Кубрат коментира и последната среща на съперника си - двубоя с Владимир Кличко пред 90 хил. зрители на "Уембли". Тогава Джошуа победи с нокаут в 11-я рунд и стана световен шампион в тежка категория на IBF, WBA и IBO.

"Видях един голям бой между тях двамата. Според мен шансовете бяха 50:50. Както победи Джошуа, така можеше да победи и Кличко", категоричен беше българинът.