на живо

Кубрат Пулев "посрещна" Джошуа в "балона" (ВИДЕО)

Британският боксьор се настани в хотела, в който ще живее преди мача в събота

bTV

Кубрат Пулев бе сред първите, които видяха как Антъни Джошуа влиза в "балона" преди мача в събота (12 декември). Българинът ще се качи на ринга в опит да отнеме световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO), които са притежание на Ей Джей. 

Преди това обаче двамата ще съжителстват заедно в така наречения "балон" - изолиран хотел в Лондон, в който боксьорите от гала вечерта и техните щабове ще пребивават до самото събитие. Всички те, включително и Пулев, бяха допуснати до него след като дадоха отрицателен тест за коронавирус. 

Джошуа също премина през тази процедура и от вчера (8 декември) е настанен в "балона". До излизане на резултата от теста му, той нямаше право да напуска стаята си.

Целта на изолацията е да бъде сведена до минимум възможността за заразяване. Това е изключително важно и на фона на факта, че в зала "Уембли" в Лондон на мача ще присъстват 1000 зрители. Билетите бяха разпродадени за секунди в петък (4 декември). 

"На мен ми харесва. Ще бъде интимна обстановка. Хубаво е, че феновете се завръщат. Специално e да гледаш мач за световните титли в тежка категория с 1000 човека, когато такива събития обикновено привличат десетки хиляди", коментира Джошуа.

В "балона" двамата боксьори ще спазват стриктна програма, която няма да им позволява да се засичат по време на хранения или тренировки. В самия хотел са осигурени всички удобства, за да може те да поддържат форма.

Днес (9 декември) стана ясно, че на мача ще могат да присъстват български журналисти. Те първоначално получиха отказ от промоутърската компания "Matchroom Boxing Limited", която организира гала вечерта и защитава интересите на Джошуа. След намесата на българските и британските власти, както и на самият Пулев, този проблем беше разрешен.

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.