на живо

Квалификационната система във Формула 1 остава и за Гран При на Бахрейн

След това най-вероятно ще бъде променена

Критикуваният от всички квалификационен модел във Формула 1 ще остане и за старта в Бахрейн другата седмица, но най-вероятно след това ще бъде променен, обяви шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Според него, за да бъде преценена реалната стойност на сегашната квалификационна система, трябва да бъде използвана в повече от едно състезание. Така че Гран При на Бахрейн остава в същия формат, както беше организирано и състезанието в Австралия. Отделно от това, самият Екълстоун е привърженик на нововъведението.

Но всички отбори, представители на спонсорите и промоутърите искат да бъде организирана олща среща с комисиите на Формула 1 и маркетинговия екип около Екълстоун, за да има публични дебати по темата.

"Да, знам, че те искат да се събират и да коментират формата. Но аз им казах засега да оставят нещата така, както са. След като мине старта в Бахрейн ще ксе съберем и ще обмислим внимателно от какви точно корекции се нуждаем, каза Екълстоун по темата.
"В началото имаше отбори, които дори не знаеха какво трябва да правят. Така че проблемите в Австралия дойдоха и от неразбиране на новия регламент. Нека го пробваме още един път и ще мислим.

Новият формат в квалификациите за място е базиран на постепенното елиминиране на пилоти в три серии. Но повечето пилоти предпочетоха да не излязат за третата, за да подобряват времената си и пистата реално остана празна.

Тагове:

формула 1