на живо

Лефтеров с пореден впечатляващ успех (ВИДЕО)

bTV

Младата надежда на българския автомобилен спорт Павел Лефтеров извоюва нова бляскава победа в състeзанията Euro Series by Nova Race на пистата в Мизано Адриатико, Италия, изпреварвайки с почти 11 секунди втория състезател в класирането Оливер Фреймут (Германия).

Вечерното състезание и осветената писта направиха състезанието различно и интересно. Павел Лефтеров с Lotus Evora направи отличен старт и още на първата обиколка изпревари водача във временното класиране Оливер Фреймут с Megane Trophy. След втората обиколка преднината за Павел беше вече 2,38 секунди. Българинът задържа преднината си и след влизането в пита, а на 18-ата обиколка беше увеличил преднината на почти 10 секунди. С този комфортен аванс той устоя на преследването на Фреймут и финишира първи с разлика 10,970 секунди.

Павел Лефтеров спечели 4 купи за своята категорична победа на Мизано в автомобилния пистов шампионат Euro Series by Nova Race. С решение на организаторите той се състезава в по-високия клас автомобили и получи призoве за първо място в клас ES+, първо място в генералното класиране на Euro Series by Nova Race, първо отборно място и първо място за състезателите до 25 години.

Това е шеста поредна победа за Павел Лефтеров от неговия дебют през април тази година в големия автомобилен спорт и състезанията GT4 и Euro Series by Nova Race. 17-годишният ученик е най-младият състезател в историята на Европейските автомобилни серии и международния пистов шампионат. С поредното си блестящо представяне се превръща в новата надежда на българския автомобилен спорт.