на живо

"Лудогорец" остава в Разград, засега

Общинарите отложиха решението за концесията на стадиона в града

БГНЕС

Под скандиранията на граждани и футболни фенове общинските съветници в Разград решиха да преразгледат предложението за концесия на стадион "Лудогорец Арена" и да го внесат отново, когато има консенсус с клуба.

Окончателното решение се очаква да бъде взето след два месеца. Дотогава "Лудогорец" ще продължи да играе пред своите фенове.

По-рано днес стотици граждани и фенове окупираха сградата на община Разград и поискаха оставката на кмета, след като футболният шампион на България от последните четири години заплаши да се премести в друг град.

Тимът обяви, че ще се реши на тази стъпка, ако кметът успее да прокара вече направеното предложение за концесия на стадиона.

Снимка: БГНЕС

"Ние под документ, който ще ни създаде юридически главоболия през следващите 35 години няма да се подпишем", категоричен беше изпълнителният директор на професионалния футболен клуб Ангел Петричев.

Част от условията, които "Лудогорец " не приемаше, бяха да дава на общината 0,5% от рекламните и други свои приходи – за използването на стадиона, както и модерният терен да се ползва за ученически състезания.