на живо

Маел Рикер прекрати кариерата си

Сноубордистката се оттегля след мъчителна контузия в коляното

Getty Images

Канадската сноубордистка Маел Рикер прекрати своята кариера. Състезателката успя да спечели олимпийската титла в дисциплината „сноуборд-крос” пред домашна публика във Ванкувър през 2010г. Освен триумфът си на Зимни олимпийски игри, Рикер има завоювани бронзов и златен медал в същата дисциплина на световни първенства съответно през 2005г. и 2013г. Канадката взе решение да прекрати кариерата си след тежка контузия в коляното. В интервю за местната преса Рикер сподели:

„Не съжалявам, но определено съм разочарована. Аз наистина имах желанието да продължа да се състезавам. В миналото много пъти съм успявала да се възстановя след контузия и този път си мислих, че положението същото, но за жалост ситуацията не се оказа просто рутинна почивка. Въпреки това аз все още съм вклюбена в карането на сноуборд, все още обожавам всеки един елемент от този сорт. Ям, спя, отпочивам и кърва сноуборд. Това е един наистина фантастичен начин на живот и аз бях огромна късметлийка да бъда част от този спорт за толкова дълго време.”

Във витрината на Маел Рикер висят и 4 медала от Зимни Х игри – два златни (1999г. и 2006г.) и два бронзови (2007г и 2012г.).