на живо

Манчестър Юнайтед продължава победния си ход в САЩ (ВИДЕО)

Мемфис Депай отбеляза дебютен гол за "червените дяволи" при успеха среща Сан Хосе

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа в турнира International Champions Cup. Пред 18 хиляди зрители на "Авая Стейдиъм" в Сан Хосе, Калифорния, "червените дяволи" надиграха местния Сан Хосе Ърткуейкс с 3:1. Дебютен гол с фланелката на най-титулувания клуб в английския футбол отбеляза Мемфис Депай. Останалите попадения бяха дело на Хуан Мата и 19-годишният Андреас Перейра. За домакините се разписа Фатай Алаши.

Мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал избра абсолютно същите титуляри, които започнаха от първата минута и при победата над мексиканския Америка с 1:0.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В отсъствието на контузения Давид де Хеа, на вратата бе Сам Джонстън. В защита действаха Матео Дармиан, Фил Джоунс, Дейли Блинд и Люк Шоу. В центъра на терена бяха поставени Морган Шнайдерлин и Майкъл Карик, а нападателят Уейн Рууни бе подкрепян от Ашли Йънг, Депай и Мата.

Още от първите минути "червените дяволи" наложиха своя игрови стил и по-често владееха топката от съперника. Те стигаха доста лесно до наказателното поле на Сан Хосе, в което обаче комбинациите им така и не се получаваха.

В 32' доминацията на Юнайтед все пак даде резултат. Мата опита меко и прецизно подаване в малкото наказателно поле към Депай, който не успя да играе с топката, изненадвайки вратаря Бингам, който видя как кълбото се търкулна в мрежата - 1:0.

Само пет минути по-късно авансът на гостите бе удвоен. Опорният халф на "земетръсните" Жан Баптист Пиераци по изключително нескопосан начин върна топката към десния бек Уини, и подаването му се превърна в извеждащо за Мемфис Депай. Холандецът, който бе привлечен от ПСВ Айндховен за 45 млн. евро, преодоля Бингам с уверен завършващ удар.

Играчите на Сан Хосе не се предадоха и три минути преди почивката разпечатаха вратата на Джонстън. Шей Салинас направи добър пробив и подаде към Алаши, който изпрати кълбото под плонжа на вратаря за 1:2.

На почивката Ван Гаал направи 10 промени в състава си. В игра влязоха Пади Макнеър, Джони Еванс, Крис Смолинг, Тайлър Блекет, Андер Ерера, Бастиан Швайнщайгер, Джеси Лингард, Анднан Янузай, Андреас Перейра и Джеймс Уилсън.

Със свежи сили "червените дяволи" натиснаха съперника в първите 20 минути на втората част, а в 61' резултатът стана 3:1. С прецизно центриране Лингард качи топката на главата на Перейра и 19-годишният бразилски талант отбеляза с хубав удар в долния ляв ъгъл.

Това бе и последното по-интересно положение в срещата, като в оставащото време Юнайтед продължи да контролира играта и да не дава шансове на Сан Хосе да играе с топката.

Прекрасно впечатление с работата си в центъра на терена направи Швайнщайгер, който се отличи с няколко прекрасни дълги подавания. Неговият партньор в халфовата линия Андер Ерера също бе сред най-активните футболисти, а същото важи и за Люк Шоу и Ашли Йънг през първата част.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С победата "червените дяволи" събраха актив от 6 точки, изравнявайки се на второ място с Пари Сен Жермен в класирането на турнира на американска земя. Лидер е Лос Анджелис Галакси със седем точки. За Сан Хосе поражението бе четвърто поредно в надпреварата.

Следващият двубой на Манчестър Юнайтед от ICC е в събота от 23:00 срещу Барселона. Дербито ще бъде излъчено пряко в ефира на RING.BG.