на живо

Мъри Стоилов преди контролата: Моите две родини излизат една срещу друга

Селекционерът на Казахстан ще е първият български треньор, изправял се срещу "лъвовете"

Вълнуваща и емоционална ще бъде контролата между България и Казахстан за новия селекционер на противниковия тим на "лъвовете" - Станимир Стоилов. Той обаче заяви, че това няма да му попречи да следи внимателно играта на своите футболисти.

“Моята първа родина играе срещу моята втора родина. Очаква ни добър и интересен мач. Казахстан ще играе срещу силен отбор, който е в Топ 40 в ранглистата на ФИФА. Моите момчета трябва да забравят победата над Унгария и да насочат вниманието си към България. За мен е много важно как ще стоим на терена и каква игра ще демонстрираме”, заяви Мъри.

Той пое тима на Казахстан преди няколко седмици, а утре (26 март) ще се превърне в първият български треньор, водил отбор срещу националния ни тим.

"Не знаех, че досега български треньор не се е изправял срещу родния национален отбор. Малко некомфортно е, като си защитавал България и като футболист, и като треньор, сега да си от другата страна. Най-хубавото е, че мачът е приятелски, така че тъжни след неговия край няма да има", каза Стоилов.

Той добави, че е гледал контролата на момчетата на Петър Хубчев срещу Босна и Херцеговина и не спести похвали за "лъвовете".

"България има много силен и техничен отбор в момента. Българските футболисти обичат да играят за националния отбор и ще покажат добра игра. Сега в националния отбор България няма играч като Бербатов. Ивелин Попов, който игра и за "Спартак" Москва, в момента е най-класният играч на България. Сега този тим има повече отборна игра, а няма звезди този тим. Треньорът Петър Хубчев няма звезден отбор, но има колектив, който играе отборно", оцени българският селекционер на Казахстан.

Приятелската среща започва в 19:00 ч. на 26 март.