на живо

Мениджърът на Кобрата: Той ще нанесе тежко поражение на Джошуа

"Кубрат ще бъде по-подготвен от Анди Руис за реванша", заяви Ивайло Гоцев пред "Скай Спортс"

Мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, даде интервю пред "Скай Спортс", в което изрази увереност, че Кобрата ще победи Антъни Джошуа в битката им за световната титла в тежката категория. Според него българският боксьор ще повтори успеха на Анди Руис срещу шампиона, но ще бъде далеч по-подготвен в реванша.

Двубоят между британеца и Кобрата бе насрочен за 20 юни на стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон, но заради пандемията от COVID-19 бе отложен за неопределено време. В момента се търсят варианти за неговото провеждане, а наскоро промоутърът на Джошуа Еди Хърн разкри, че срещата може да бъде през октомври или ноември в Близкия изток.

"Ще му дадем реванш, но мога да ви уверя, че Кубрат ще бъде готов и за втория двубой. Няма да се отпусне като Руис. Каквато и да бе причината тогава, не беше сериозно. А Кубрат е сериозен, претендент №1, задължителен. Стигна дотук с кръв, пот и сълзи, заслужи си го."

"На Ей Джей предстои най-важната битка. Джошуа не впечатли срещу Руис - в първия мач беше като елен пред светлини, а във втория бягаше като такъв. От щаба му знаят, че се задава сериозна битка. Кубрат смята, че Ей Джей се страхува от него и затова преговорите се проточиха толкова. Склонен съм да се съглася."

Гоцев коментира и възможността арена на сблъсъка да бъде "Арена Пула" в Хърватия. Тя представлява амфитеатър, построен по времето на Римската империя.

"Тази арена излъчва благородство и може да създаде невероятна атмосфера. Двама гладиатори да се изправят един срещу друг. Кубрат е въодушевен и няма търпение. Трудно можем да го удържим, той иска битката."

Нещо, което стана ясно и от публикация на Кобрата в социалните мрежи преди дни. По-големият от братя Пулеви качи видео от своя тренировка, в което отново призова Джошуа да се изправи срещу него.

Междувременно британските медии разпространиха снимки, от които се вижда, че световният шампион в тежката категория носи шина на левия си крак и е измъчван от болки в коляното.

Мачът с Джошуа е може би най-важният в кариерата на Кубрат. За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Тагове: