на живо

"Мерцедес" пусна обява за заместник на Розберг

Автомобилният гигант предприе нестандартен ход в търсенето на втори пилот

БГНЕС

"Мерцедес" продължава да търси заместник на изненадващо отказалия се Нико Розберг. Само няколко дни след като стана световен шампион във Формула 1 германецът обяви, че се оттегля от спорта.

През последните дни се спекулира с имената на пилотите, които биха могли да станат съотборници на Люис Хамилтън.

Това провокира "Мерцедес" да предприеме един доста по-нестандартен подход в търсенето на нова звезда. Ръководството на тима пусна обява с изисквания към евентуалния кандидат за втори пилот.

Съобщението бе публикувано в специализирано британско издание за автомобилен спорт и бързо стана хит сред феновете на Формула 1.

Ето какво се изисква от всеки един кандидат:

"Като част от отбора ще бъде ваша отговорност и задължение да се грижите за болида, освен това ще трябва да участвате във всякакви демо тестове и Гран при-та".

"Трябва да разполагате с достоверни записи на уменията ви със спирачната и кормилната уредба на автомобила и особено убедителни тряБва да са способностите ви за бързо ускоряване. Притежание на ФИА Супер лиценз ще се счита за предимство".

"Предимствата на позицията са: покрити всички рестораньорски разходи, застраховка живот, лична медицинска застраховка, фитнес услуги и служебен автомобил на лизинг".

"Другите изисквания освен "да бъдете мотивиран и със силно изявено желание за успех" включват: безкрайно търпение към представителите на медиите и да умеете бързо да определяте кои са силните и слабите страни на конкурентите", се казва в обявата.