на живо

Михаела Маевска влиза в щаба на новия национален отбор (ВИДЕО)

Световната шампионка провежда занимания с момичетата в Белмекен

bTV

Бившият капитан на националния тим по художествена гимнастика - Михаела Маевска, ще влезе в треньорския щаб на новите момичета от ансамбъла и ще помага на Ина Ананиева в тренировъчния процес, като поканата е дошла от самата специалистка.

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро вече започна да предава своя опит на младите грации, които се готвят усилено на високопланинската база Белмекен за първото си състезание през февруари в Москва.

Маевска беше част от ансамбъла, който прекрати кариерата си преди месец след участието си в Рио. 26-годишната грация представяше България с отбора 8 години. За този период тя спечели 81 медала от различни състезания. Най-престижните от които са бронза от Олимпийските игри и златния медал от Световното първенство в Измир през 2014 г.

В ансамбъла ще продължи да се състезава само 18-годишната Любомира Казанова. Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова ще се отдадат на друга дейност.

Освен Маевска, за доброто представяне на бъдещите гимнастички от националния ансамбъл се грижат и кондиционния треньор Цветелина Кирилова, както и руски специалист по класически балет.

Те ще подготвят десетте момичета на Белмекен до края на септември. След това Ина Ананиева ще поеме грациите.

Кои са новите момичета от ансамбъла и какви са техните мечти ще разкаже Елена Яръмова в неделя (25 септември) в предаването "120 минути" по bTV.