на живо

Млади ездачи ще тренират с Росен Райчев за награда

Гръцкият отбор избира национални състезатели след надпреварата

Интересна и полезна награда ще получат победителите във втория кръг на лигата по прескачане на препятствия “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Стартовете са тази събота и неделя от 9 часа. Най-добрите ездачи до 18 години ще получат възможността да тренират с известния български национал Росен Райчев. Очаква се в надпреварата в Божурище да се включат сериозен брой млади състезатели, това е и причината да бъде възобновена лигата за юноши.

Ще стартират повечето изявени родни ездачи, както и участници от Гърция и Турция. Гръцката федерация обяви, че паркурите на конната база "Ген. Крум Лекарски" ще са квалификация за националния им отбор.

Изпитанията ще са на европейско ниво, за което се грижи строителят на паркури към международната федерация Василис Спиропулос. Височината на препятствията започва в съботния ден от 80 см и ще стигне до 1,30 см. В неделя трудността ще бъде повишавана с 5 см в сравнение с първия ден.

В първия кръг на лигата спечели управителят на базата “Хан Аспарух” Венето Тенев. Общият награден фонд е 41 000 лв.  Следващите стартове са на 10 и 11 юни. Финалът е на 23 и 24 септември.

Организатори са базата “Ген. Крум Лекарски” и едноименният клуб от Божурище, с подкрепата на федерацията по конен спорт и община Божурище.