на живо

Димитър Бербатов: Трудното за мен тепърва предстои (ВИДЕО)

Нападателят изнесе лекция пред студенти в Националната спортна академия

Lap.bg

Рекордьорът по голове с националния отбор по футбол - Димитър Бербатов, разказа пред студенти как е успял в кариерата си.

Бившият нападател на ЦСКА, "Байер" Леверкузен, "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм", "Монако", ПАОК и "Керала Бластърс" заяви, че най-важното за един човек, който иска да бъде успешен, е да намери това, което обича да прави.

 

Той изнесе лекция, която носи името "По моя начин към успеха" пред възпитаниците на Националната спортна академия. Той разказа вдъхновяващи случки от богатата си кариера и личния си живот, които са го вдъхновили за успех.

За себе си заяви, че трудностите тепърва предстоят, особено след като е в края на кариерата си. Бербатов призна, че все още не е решил какво да прави, след като окончателно събуе бутонките.

Снимка: Lap.bg

"Какво е успехът? Всеки сам трябва да определи! За мен успехът лично е да успея на високо ниво. Тук в България не ми беше интересно. Това идва в процеса на израстване, но аз го осъзнах прекалено рано и бях принуден под някаква форма. Това ми беше забавно - да стигна до най-високото ниво във футбола. При всеки може да е различно. Някой може да иска да успее тук, на местно ниво, в България, да му стига, да иска да изгради семейство, това е успех, да иска да печели много пари... Всеки да си дефинира успеха. Това е много важно! В същото време трябва да знаеш как да понесеш този успех", започна Бербатов.

"Не изпускай от поглед целта! Можеш да кривнеш, но тя трябва да е там, да я виждаш и да я гониш. Тепърва трудното предстои за мен - още веднъж да намеря моята цел и още веднъж да я намеря и да я постигна, както съм го правил. За да знам и да кажа "Хайде!", каза още той.