на живо

НА ЖИВО: Кубрат Пулев - Антъни Джошуа

Следете с нас мача за световните титли по бокс в тежка категория

Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

Кубрат Пулев излиза срещу Антъни Джошуа на ринга в зала "Уембли" в Лондон във втори опит да стане световен шампион по бокс в тежка категория.

При първия през 2014 г. той бе нокаутиран от Владимир Кличко в Хамбург, сега обаче Кобрата си е взел поуките и възнамерява да свали Антъни Джошуа от трона му.

Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг), е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Снимка: Twitter

Следете мача на живо тук:

Кобрата излиза да защитава честта на България под звуците на "Притури са планината" на Стефка Съботинова. Ей Джей пък с кратко видео призова хората да се молят за неговата победа.

Снимка: Getty Images

Първи рунд

Антъни Джошуа нанесе първия удар - ляв прав. Двамата доста се изчакват, опитват да се финтират взаимно. Ляв прав в главата от шампиона, тества реакциите на българина. Ей Джей пробва и ляво кроше, двамата опипват почвата. Кобрата пласира ляво кроше в главата на съперника.  

Снимка: Getty Images

Втори рунд

Пулев посяга по-смело, но Джошуа му отговори с поредни удари. Британецът търси тялото на българина, но Кобрата вкарва ляво кроше. Връща и ляв прав. Хубаво дясно кроше на Джошуа в края на рунда.

Снимка: Reuters

Трети рунд

Кобрата тръгва в атака, но резултатът е още един клинч. Вероятно Пулев се опитва да изкара съперника си от релси. Вкарва десен прав, пропуска ляво кроше. Проблеми за Кобрата - Джошуа го натиска във въжетата. Мощна акция от британеца и нокдаун. Ъперкът в главата на Пулев, втори нокдаун. Настоящият шампион продължи с точните удари до гонга.

Снимка: Getty Images

Четвърти рунд

Кобрата е доста пасивен при левите прави на Джошуа. Прави опит за дясно кроше, и Джошуа веднага отстъпва. Изглежда Пулев се посъвзе след двата нокдауна в предния рунд. Вече стои по-стабилно и пласира серия от удари в главата на съперника.

Снимка: Getty Images

Пети рунд

Атака с ъперкът за Кобрата, включи и другата ръка. Пулев вдига високо гарда, но Джошуа вкарва ляво кроше. Ляв прав в тялото на Джошуа. Британецът е доста дисциплиниран, не си позволява излишни действия. Българинът пласира ляв прав в главата.

Снимка: Getty Images

Шести рунд

Кобрата опитва финт, Джошуа се измества странично. Ляв, десен прав в главата за българина. Пулев скъсява дистанцията и отново ляв, десен прав в главата на британеца. Кобрата с нов ляв, десен прав. Атакува, но е засрещнат с кроше и ъперкът.

Снимка: Getty Images

Седми рунд

Атака за британеца, двамата влизат в клинч. Разменят си удари в тила. Джошуа вкарва серия от удари в тялото на българина. Шампионът пласира два-три точни ъперкъта. Хубав ляв прав на Кубрат, последван от точно дясно кроше. 

Снимка: Getty Images

Осми рунд

Ляв прав на Кобрата, опита и ляво кроше. Атака на българина - ляв, десен прав в главата на Джошуа, който отвръща с две крошета. Двамата си разменят удари, но Джошуа поема инициативата с дясно кроше. Кобрата тръгва напред, но е засрещнат с дясно кроше. 

Снимка: Lap.bg

Девети рунд

Кубрат парира ляв прав, но Джошуа изглежда малко по-свеж. Джошуа вкарва 4 поредни безответни ъперкъта в главата на българина. Трети нокдаун. Кобрата се изправя на крака, но е сериозно разклатен. Пада на земята, носът му е разбит. Джошуа нокаутира Кобрата и край на мача. Джошуа защитава световните си титли.