на живо

Народна песен и диско хит в съчетанията на ансамбъла (ВИДЕО)

Момичетата изиграха новите си композиции пред публика за първи път

bTV

Различни като чувство и настроение съчетания представиха момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова, за първи път изиграха композициите си, с които ще атакуват медалите през 2018 г.

Съчетанието с пет обръча, което е по-чувствено и нежно, е на модерна интерпретация на народната песен "Безродна невеста" в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен. Композицията с 3 точки и 2 въжета е на фона на популярния диско хит на Джими Съмървил от близкото минало "You Make me Feel", а вокалите се изпълняват от Жана Бергендорф. 

Момичетата се надяват на силно представяне на двете важни състезания за годината - европейското първенство в Испания през юни и световното първенство през септември, което ще се състои в България.

Първото състезание на грациите пък ще бъде след две седмици на Гран при в Москва. 

През първата половина от предстоящия сезон пък националният отбор ще се бори за призовете на още едно състезание у нас - кръгът от Световната купа, който ще се състои в София в края на март месец.