на живо

Не количество, а качество!

Атрактивният Жоро Христов не остави националките без подкрепа в Турция

Националният отбор на българия за жени до 23 години загуби първата си среща на Световното първенство срещу Италия с 0:3 (23:25, 20:25, 19:25). Мачът се игра в Турция, а мощна агитка на българите огласяваше трибуните. Или поне такова впечатление създаваха няколкото емоционални привърженици, развяващи гордо трибагреника през целия мач.

Както винаги председателят на Националния волейболен фенклуб, Георги Христов, не пропусна шанса атрактивно да демонстрира подкрепата си за националките. Компания му правеше Томи от Пловдив, а в залата имало и още трима българи, живеещи в Анкара, които обещали да съберат голяма българска общност за мача на „лъвиците” в събота.

Снимка: FIVB

Жоро е неотлъчно до всички национални гарнитури и е известен с атрактивната си визия – национална носия, мустаци и тъмни очила. Той просто не може да остане незабелязан! Атрактивният фен е сърцето на агитката. Успява с точност да отмери ритъма на игра и да го предаде на цялата зала чрез ударите на барабана.

Докато подкрепя любимите си клубни отбори – Марица (Пловдив) и Левски, Жоро е „цивилен”, но винаги емоционален и привличащ внимание с писклива тромба или с шеговито подвикване, което да разсмее цялата зала. Елемент от „униформата" му са и знамената.

В чужбина той пътува с огромен български трибагреник, с размери 6х8 метра. Знамето направи дебюта си на Олимпиадата в Лондон, където бе гордо развято от Тауър Бридж.

Всъщност, това не е единственият случай, в който Жоро тръгва да подкрепя национали и националки сам. През 2013 година той бе на трибуните в Бърно, Чехия за да вика за същия този отбор, който тогава взе участие в Световното първенство до 21 години.

„Мотивират ме много неща, за да пътувам и да гледам волейбол. В крайна сметка, вероятно дълбоката причина е, че го правя за себе си, пък покрай мен може и на други да им става хубаво. Обичам играта, обичам да пътувам и да съчетавам спортния туризъм с исторически и културен, обичам да прекарвам свободното си време с хора, с които имаме сходни интереси и разбирания за живота, обичам българите, които се състезават за България с български трибагреник на гърдите, обичам взаимните поздравления между публика и състезатели преди, по време и след мачовете, независимо от резултата... Ето такива неща. Истината е, че участието във, повтарям участието във, а не гледането на подобни състезания и турнири, ме зареждат много.”, каза Георги Христов за bTV.

Следващото предизвикателство пред Жоро, фенклуба и цялата българска публика ще бъде стартиращото през октомври Европейско първенство за мъже, на което България ще бъде домакин заедно с Италия.