на живо

Неочаквана загуба за Серина Уилямс в Маями

Кербер, Азаренка и Конта продължават напред в турнира

Светлана Кузнецова детронира шампионката от последните три сезона Серина Уилямс в четвъртия кръг на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд 6,844 милиона долара.

Поставената под номер 15 Кузнецова победи Уилямс с 6-7(3), 6-1, 6-2 и лиши съперничката си от възможността да се бори за девета титла.

Американката бе изключително нестабилна при собствен сервис. Тя пласира 13 аса, но допусна и девет двойни грешки, както и общо шест пробива в мача.

По този начин тя остана без турнирна победа от Синсинати през август миналата година.

30-годишната Кузнецова постигна трети успех в 11 мача срещу Уилямс и за първи път от 2009 година ще играе на четвъртфиналите.

Съперничка там ще бъде сънародничката й Екатерина Макарова, който се справи с Елина Свитолина (Украйна) с 6-1, 6-4.

Победителката от 2009 и 2011 година Виктория Азаренка също продължава на четвъртфиналите след успех над четвъртата поставена Гарбине Мугуруса (Испания) със 7-6(6), 7-6(4).
Азаренка очаква в следващия кръг британката Джохана Конта, която победи лесно Моника Никулеску (Румъния) с 6-2, 6-2. 

Номер 2 в схемата Ангелик Кербер достигна до първия си четвъртфинал в турнирите на УТА, след като през януари спечели титлата на Откритото първенство на Австралия.

Представителката на Германия навакса дефицит от 1-3 гейма в решаващия трети сет и се наложи над унгарката Тимеа Бабош с 6-2, 3-6, 6-4.

Следващата съперничка на Кербер ще бъде представителката на домакините Медисън Кийс, която спечели убедително срещу румънката Ирина Бегу с 6-3, 6-1.