на живо

Незабавно въвеждане на видеоповторения поискаха от "Рома"

"В първия мач ни вкараха гол от засада, сега не ни дадоха две дузпи", бесен е спортният директор Мончи

Reuters

Ръководството на "Рома" поиска незабавно въвеждане на видеоповторенията в Шампионската лига след реванша от полуфиналите в турнира срещу "Ливърпул". "Римските вълци" видяха две неотсъдени дузпи в техен ущърб от рефера Дамир Скомина.

Въпреки че победи с 4:2, "Рома" отпадна от турнира заради загубата с 5:2 в първия мач.

"Момчетата са побеснели в съблекалнята, през второто полувреме се раздадоха максимално. В първия мач ни вкараха гол от засада, днес пък не ни дадоха две дузпи, а трябваше да има и червен картон. Време е да вдигнем глас, време е италианския футбол да тропне по масата. Пострадахме не само ние, а и "Ювентус" в мача с "Реал", заяви след срещата спортният директор на италианския гранд Рамон Родригес Мончи.

Зачестилите грешки на съдиите са и основната причина за искане на въвеждане на видеоповторенията, които вече се ползват в Серия "А".

"Не разбирам защо не се прилага в най-важния турнир в Европа. Разбира се, грешки също ще бъдат допускани, но ще намалеят значително. Това нанася удар не само върху финансите ни, но и на желанието за работа", добави шефът на "Рома".

Подобно бе и настроението на президентът на "вълците" - Джеймс Палота.

"Ако УЕФА не въведе повторенията, това ще бъде наистина смешно и абсурдно. Виждаме, че грешките зачестяват, решават много важни мачове, а това не е нормално. В Италия виждаме положителен ефект от технологиите. Знам, че за съдиите е много трудно, но за нас е ужасяващо, че загубихме по този начин. Не можеш да допуснеш това да се случи в решителен мач, грешките бяха прекалено груби и оказаха влияние върху резултата", заяви той.