на живо

Нина Рангелова е плувец на 2016 г. (ВИДЕО)

В Спортната Палата бяха наградени най-добрите състезатели и треньори за 2016 г.

Нина Рангелова е плувец на 2016 г. (ВИДЕО)

Нина Рангелова отново спечели приза за номер 1 в българското плуване за годината. В събота (17 декември) в Спортната Палата бяха наградени най-добрите състезатели и треньори за 2016 г.

Националната рекордьорка се класира на два финала на европейското първенство в Лондон. Звездата на пловдивския „Спринт“ стана първата българка с плуване под 55 секунди на 100 м свободен стил, като финишира за 54,91 и подобри собственото си върхово постижение в дисциплината от 55,07, поставено преди близо две години в Берлин.

Българката участва и на олимпиадата в Рио, където плува много под възможностите си. Самата тя заяви, че се чувства разочарована от представянето си и призна, че е имала здравословни проблеми, които са й попречили да се състезава на необходимото ниво.

"Конкуренцията става все по-голяма и това отличие ме кара да се чувствам изключително горда и щастлива. Не можах да разгърна целия си потенциал на игрите в Рио, но като цяло мисля, че 2016 г. е най-успешната ми година досега", сподели Рангелова пред bTV.

На второ място в класирането е Антъни Иванов, който спечели сребърен медал на 200 м бътерфлай на европейското първенство за юноши в Унгария. В тройката за “Плувец на годината“ отново е Лъчезар Шумков, който подобри националния рекорд на 50 метра бруст (мъже) по време на турнира по плуване "Македоники" в Солун, завършвайки за 27,80 секунди.