на живо

Новите грации на България (ВИДЕО)

Единственото, което трябва да изградят, е колективност, заяви кондиционният треньор Цветелина Кирилова

bTV

10 момичета, един отбор, една мечта - да побеждават за България. Те са наследничките на грациите от ансамбъла по художествена гимнастика.

Гимнастичките от разширения състав на ансамбъла тренират упорито на високопланинската база Белмекен пред погледа на кондиционния треньор Цветелина Кирилова

"Те много укрепват здравословно тук. Каляват се по всякакъв начин и това е един от най-важните подготвителни лагери за гимнастичките", казва Кирилова.

"Виждам една чистота във всеки един поглед, като цяло са едни разкошни, разкошни състезателки... разкошни."

Снимка: bTV

"Мотивация, желание, мечти. Единственото, което трябва в момента да изградят, това е колективността".

"За два месеца и половина - какво израстване! Много се надявам и дано имат късмет тези дечица, и дано психически успеят на голямата сцена, да покажат едно високо ниво и да стреснем света", допълни треньорката.

Подготовката на Белмекен включва и уроци по класически балет, водени от грузинския хореограф Гоча Будагашвили. А първото изпитание за момичетата се очаква да бъде състезанието за Гран При на Москва в края на месец февруари.

Първият лагер, първите емоции, първите усмивки заедно. Ето така започва всичко, с надеждата за началото на новите златни момичета на България: