на живо

Опитали да вербуват наши национали за симулативна игра

Момчетата уведомили селекционера Александър Димитров

     Наставникът на юношите, национали до 19 г. Александър Димитров разкри как е станало всичко около  вербуването на млади играчи за евентуално участие в афера за „черно тото”. В интервю за btv, Димитров отговори на някои въпроси по темата:

     Кога разбрахте, че са предлагали пари на вашите футболисти?

   - Вечерта на 16 срещу 17 юли, преди да отлетим за Унгария, в хотела при мен дойдоха няколко футболисти. Те видимо бяха притеснени. Казаха ми, че искат да разговарят на много сериозна тема. Споделиха, че техен съотборник, с когото са се свързали определени хора в България, им е предлагал да играят симулативно на предстоящото Европейско първенство. Аз ги попитах кой е този футболист, след което го извиках при мен и той си призна всичко. Естествено, аз го освободих, защото нямаше как той да бъде в моя списък. Веднага вдигнах телефона и се обадих на Борислав Михайлов и го информирах за инцидента.

     Кой е този, който е вербуван?

    - Няма да ви кажа естествено, защото може да попречи на следствието. Нека органите, които се занимват с това нещо, те да назоват имена.

     Какво трябваше да направят футболистите на Европейското, за да изпълнят поръчката?

    - Трябваше да паднем с много голове разлика. Не мога да ви кажа точно с колко, но това е била основната идея на организаторите.

      Те какво са предлагали на вашите футболисти?

     - Огромни суми в евро.

      С един футболист ли е разговаряно или е правен опит да бъдат вербувани повече от момчетата?

     - Разговаряно е с няколко момчета.

       Това ли бе причината да загубите първия мач срешу Германия?

     - Определено това бе причината за ранния гол и за всичко, което стана в мача с Германия, защото главите на футболиситте бяха размътени от цялата тази случка.

       Как се работи в такава обстановка?

      - Ако помните, след втория мач, аз намекнах за едни сериозни проблеми, но не исках да ги разкрия, за да предпазя моите момчета. Ние всъщност записахме една много голяма победа. Това е доверието и колектива, който имаме. Това означава много и съм сигурен, че в бъдеще този отбор ще постигне много.