на живо

"Орлетата" разгромиха Черно море

Шести пореден мач без загуба за благоевградчани

Пирин разгроми гостуващия Черно море с 4:0 в мач от 19-ия кръг на българското футболно първенство

Така благоевградчани записаха шести пореден мач без поражение в "А" група, а с третия успех в последните си четири срещи те събраха 16 точки и се доближиха само на 3 точки от спасителното осмо място, а в същото време дръпнаха с 3 точки пред последния Монтана.
Черно море остана пети с 25 точки.

Срещата ще се запомни с влизането на терена на линейка.Причината за това бе, че защитникът на гостите от Варна Стефан Станчев се свлече безжизнен на земята след тежък сблъсък с Маркиньос. Той бе откаран в болницата с кола на Бърза помощ.

Иначе домакините бяха много по-опасни в нападение, а гостите рядко достигаха до положения. В 32-ата минута Пирин поведе след заучено статично положение. Маркиньос пусна пас по тревата от корнер от дясно към дъгата на наказателното поле и Янко Сандански засече от движение от границата на пеналта в долния десен ъгъл на Георги Китанов.

В последната минута на първата част Китанов на два пъти спаси вратата си от втори гол. При контраатака Антон Костадинов беше изведен в ляво и върна към непокрития Маркиньос, който шутира от движение от 12-13 метра, но стражът на гостите изби с крак. Топката отскочи към Костадинов, който отправи нов удар от десетина метра, но вратарят на варненци отново се намеси решително и изби.

В следващата атака Пирин заслужено удвои аванса си. Тодор Траянов беше изведен в дясно в пеналта, напредна и от малък ъгъл прокара топката между краката защитника Михаил Венков и на Китанов за 2:0.

Веднага след почивката домакините нанесоха нов удар. При бърза атака от дясно Мартин Тошев нахлу в наказателното поле и пусна успореден пас на границата на малкото наказателно поле, Китанов плонжира и докосна топката с ръка, след което тя се отклони от Даниел Георгиев и влезе във вратата на Черно море.

В 74-ата минута Тошев беше изведен в чиста позиция в дясно в пеналта и хладнокръвно пусна покрай вратаря Китанов за 4:0, оформяйки най-убедителния успех на Пирин през сезона.