на живо

От Перуджа се похвалиха с привличането на Велизар Чернокожев

Горан Вуйевич се изказа ласкаво за българския национал

Facebook

Българският волейболен национал Велизар Чернокожев ще играе в италианския Сър Сейфти Перуджа от следващия сезон.

Гигантът от Трявна ще се присъедини към звездната селекция на тима, след като през изминалия сезон спечели първенството на България заедно с Добруджа 07.

Снимка: Lap.bg

"Чернокожев е много обещаващ младеж. Талант с важни физически качества и с голяма възможност за израстване. Търсехме играч, който да ни бъде от голяма полза по време на тренировка и в случай на нужда по време на мача. И видяхме във Велизар точния човек. През миналия сезон той се представи отлично в българското първенство, а с националния си отбор също има добри перспективи. Ще бъде натуралната смяна на Атанасийевич, но може да бъде важна тактическа смяна, както за блокада, така и за сервис или за помагане на първа линия. Отчитайки крехката му възраст, ще анализираме внимателно израстването му и ако работи добре, то може да напредне много", коментира спортният директор на клуба Горан Вуйевич.

През миналия сезон в тима игра разпределителят Добромир Димитров. Той обаче ще се подвизава в друг отбор от следващия сезон.

Чернокожев ще бъде част от звездната селекция на Перуджа. В тима, който завърши на второ място в първенството през миналия сезон, ще играят Иван Зайцев, Доре Дела Лунга, Марко Подрашчанин и Михайло Митич, а голямата звезда на отбора - Александър Атанасиевич вече обяви, че остава в отбора.