на живо

Откраднаха колелото на триатлонец. Той завърши трети

Краката и сърцето не могат да ми вземат, обяви сърбинът Огниен Стоянович

Facebook

Сръбският триатлонец Огниен Стоянович се превърна в герой в западната ни съседка, след като завърши на трето място в състезание в хърватския град Пула, въпреки че колелото му беше откраднато.

Представителят на Сърбия се оплака в социалните мрежи, че три дена преди самото събитие някой е задигнал така важния велосипед, който е бил паркиран пред магазин в Нови Сад. Самото колело струва не повече от 5000 евро. То обаче има доста по-голяма емоционална стойност за Стоянович, който е изминал с него 11 000 км при подготовката си за настоящия сезон.

След широк отзвук в социалните мрежи, крадецът беше задържан. Полицията обаче не успя да върне ценното притежание при собственика му.

В Пула триатлонецът се състезаваше с колело... назаем. Той изказа искрени благодарности на своя сънародник Дарко Савич, който му предостави друго за надпреварата.

Стоянович, който е осемкратен балкански шампион, заяви, че е успял да се качи на почетната стълбичка разчитайки само на големия си опит в дисциплината.

"Могат да ми откраднат колелото, но не и да ми вземат краката и сърцето", заяви състезателят след надпреварата.

Във фейсбук Стоянович разкри, че най-вероятно колелото му се намира в Белград, а той дава солидна парична награда за всяка информация, свързана с кражбата.