на живо

Алберт Попов: Трябва ни още малко увереност и нещата ще се получат (ВИДЕО)

"Като сме двама си помагаме", допълни Камен Златков

Алберт Попов: Трябва ни още малко увереност и нещата ще се получат (ВИДЕО)

Най-добре представилият се българин на олимпийските игри в Пекин - Алберт Попов, се прибра у нас. Той завърши на 9-о място в слалома, а в гигантския подобри родното класиране за всички времена, като завърши 17-и. 

Попов е категоричен, че още малко увереност му трябва за достигане до медалите, но е доволен и на този резултат.

Снимка: Lap.bg

"Гледат ни като конкурентноспособни, те все са свикнали да са на върха. Когато дойдат малки отбори, разбира се го виждат, осъзнават, че нашите постижения понякога са по-големи и от техните. Имаме по-малки състави, школите на големите нации имат хиляди деца, излизат пет, които са страхотни таланти и други десет, които чакат тяхното време да дойде. С Камен сме минали дълъг път, мисля, че ни трябва още малко увереност и като цяло ще стане", заяви Попов на родна земя.

Снимка: Lap.bg

"Много сме доволни и щастливи, като го преспахме, оценяваме резултата. Имаше и малко яд, въпреки всичко целият екип сме много доволни. Радвам се, че показвам една стабилност и си позволявам да атакувам така, както искам. Има го и съм си казал, че някъде ще го върна. Последните стартове от Световната купа също го имаше. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания", заяви още той.

Другият български представител в слалома - Камен Златков, беше 20-и след първия манш, а във втория отпадна.

Снимка: Lap.bg

"Това е един много тежък спорт, определено когато сме двама, можем да си помагаме доста. Това, че прави по-силни резултати от мен, ми дава увереност да го преследвам, когато карам. Въпреки че сме по-малка нация, това е позитив и ни улеснява. За нас двамата ни трябва време и още много работа, за да сме сред най-добрите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските нации, но показваме, че можем да се борим с най-добрите. Не съм напълно доволен, не успях да запиша едно добро класиране", заяви той.