на живо

Ева Вукадинова дебютира на олимпийски игри с 36-о място

Българката завърши и в двата манша на гигантския слалом в Пекин

Reuters

20-годишната Ева Вукадинова завърши на 36-о място в гигантския слалом на олимпийските игри в Пекин. За нея това е дебют на най-важния спортен форум на планетата. 

След първия манш по-рано днес (7 февруари) българката беше 44-та. Във втората част на състезанието тя спря хронометрите на 1:05,88 минута. По този начин тя изпревари 13 свои конкурентки и остана на 15,77 секунди от шампионката Сара Хектор от Швеция.

Снимка: Reuters

Всъщност тя си осигури лидерската позиция още в първия манш, а през втория я запази. Сребърният медал е за италианката Федерика Бриньоне, а на третото място на подиума ще се качи Лара Гут-Бехрами (Швейцария).

Безспорно най-голямата изненада е отпадането на шампионката от Пьонгчанг преди четири години Микаела Шифрин, която допусна грешка на петата врата още в първия манш.

Снимка: Reuters

През втората част пък спусканията бяха спрени за няколко минути, тъй като американката Нина О`Браян падна тежко и беше изкарана от пистата на носилка.

Снимка: Reuters

По-късно днес (7 февруари) българските представителки в биатлона - Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, ще участват в старта на 15 км.

В сряда (9 февруари) предстои второто състезание за Вукадинова. Тя ще вземе участие в слалома.