на живо

Пищно бразилско парти за край на 15-те параолимпийски игри (ГАЛЕРИЯ)

"Маракана" отдаде почит на загиналия ирански колоездач

С пищно парти в бразилски стил бяха закрити 15-те параолимпийски игри в Рио де Жанейро. На стадион "Маракана" зрителите се насладиха на атрактивна церемония, която ознаменува края на форума, който беше първи за Южна Америка.

Музикален микс от рок, поп, фънк, боса нова и разбира се бразилска самба забавляваше зрителите.

Партито беше открито от изпълнение на 10 барабанисти с увреден слух, които зададоха пулса на партито. Джонатан Бастос остави "Маракана" без дъх с изпълнението си на китара. Бразилският виртуоз изпълни парчето си... с крака.

Снимка: Getty Images

Президентът на Международния параолимпийски комитет - Сър Филип Крейвън изказа възхищението си от организацията и от феновете, които посетиха събитията в Рио и подкрепяха пламенно своите любимци. След това помоли "Маракана" да замълчи за минута в памет на иранския колоездач Бахман Голбарнежад, който почина при катастрофа по време на състезанието на шосе в събота.

Снимка: Getty Images

Тържественото предаване на знамето на следващия домакин на игрите през 2020 г. - Токио, стана непосредствено преди парада на нациите и атрактивното изпълнение на балет.

Снимка: Getty Images

"Бразилия, която обичаме толкова много, показа на света какво може. Това празненства започна с мечта. Подготвяше се 20 години. Много го смятаха за невъзможно. Но не и за Рио и Бразилия. Невъзможното се случи. Бразилците никога не се отказват", завърши своята реч президентът на организационния комитет на игрите в Рио - Карлос Нузман.

Снимка: Getty Images

На 15-те параолимпийски игри България беше представена от 7 атлети. Златен медал в тласкането на гюле спечели Ружди Ружди, който подобри и световния рекорд в дисциплината.