на живо

Пловдивчани грабнаха наградите на Държавното първенство по плуване (ВИДЕО)

Нина Рангелова стана най-добър плувец на България за пореден път

bTV

Цели 20 национални рекорда бяха подобрени на завършилото днес Държавното отборно първенство по плуване на 25-метровия басейн. Титлата в комплексното класиране грабна пловдивският тим "Младост 91". На второ място се класира "Дамини" от София, а "Черно море" (Варна) останаха трети. Пловдивчани станаха първи и при мъжете и жените. Отличник в подобряването на постижения се оказа състезателят на Етър 2000 Антъни Иванов, който записа на сметката си 9 рекорда от шампионата.

От Българската федерация по Плувни спортове пък отчетоха, че 2015 е била успешна за този спорт в България.

След края на първенството бяха наградени 10-те най-добри плувци на България за годината. Нина Рангелова зае първо място в класацията. Въпреки че не участва в приключилото днес Държавното отборно първенство по плуване на 25-метровия басейн заради контузия, тя изпрати една успешна 2015 година.

Красивата пловдивчанка бе категорична, че през новата година ще се съсредоточи върху ангажиментите си около басейна, а конкурсите за красота ще останат на заден план. Рангелова влезе в топ 6 на най-красивите българки в Америка, с което подпомогна финансово участието си на Олимпиадата.

Подгласници на Нина Рангелова в класацията за най-добър плувец на България тази година станаха Любомир Агов и Лъчезар Шумков.