на живо

Победа и нов рекорд за Константин Маршавелов в Стара Загора (ВИДЕО)

Триумфът е трети за сезона за пилота на "КА-2 Рейсинг"

bTV

Втора поредна победа и трета за този сезон записа пилотът на "КА-2 Рейсинг" Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10). Това стана в четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, чийто домакин през уикенда бе източният пътен възел в град Стара Загора. Двукратният шампион записа една победа и едно второ място в клас „Макси“ в неделните състезания и със спечелените бонус точки от съботните квалификации и най-добра обиколка стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Най-бързият му тур на  старозагорското трасе - 1:19.827 мин присъствалите капацитети обявиха като „извънземно постижение”.

В първия манш Маршавелов проспа старта и бе изпреварен от Камбуров и Царски. До края на първата обиколка той си върна едната позиция и продължи с атаките към челото, но Камбуров успя да финишира пръв. При карирания флаг Маршавелов остана втори, трети бе Илия Царски.

Снимка: bTV

Във втория манш пилотът на "КА-2 Рейсинг" стартира от втора позиция, но още след изгасването на червените светлини се изстреля начело. Този път Камбуров тръгна в атаки и в средата на дистанцията от 7 обиколки между двамата имаше доста спиращи дъха на зрителите моменти. Веднъж дори си смениха и позициите, но в последния тур пловдивчанинът не се поколеба и с мощна маневра си върна челото. Камбуров остана втори, третото стъпало отново бе за Царски.

Румен Дунев така и не успя да реши техническите си проблеми, а в събота неговото „Мицубиши” дори остана без заден спойлер. Сега пилотът на „Дунев Мотор Спорт” ще има само десетина дни да вкара колата си отново „в правия път”, за да се запази интригата в клас „Макси” и в следващия старт на пистарите, който ще е в началото на месец октомври на трасето в Долна Митрополия.

Снимка: bTV

В серия "Спорт" Ерменко Ерменков бе безапелационен и в двата манша и се поздрави с крайния успех. Същият сценарий се разигра и в група "Туринг", където 17-годишният Иван Влъчков не позволи на никой да застраши победата му. Младокът също записа рекордно постижение на трасето в своя клас, а това пък гарантира и най-високото стъпало в отборното класиране за пловдивския "КА-2 Рейсинг".