на живо

Подарък за акробатите... от сърце! (ВИДЕО)

Журналистът на bTV Антоанета Илиева дари на спортистите 29 750 лв. от благотворителното издание на "Бинго Милиони"

Българските акробати бяха зарадвани с дарение от предаването "Бинго Милиони" и спортния журналист на бТВ Антоанета Илиева. Федерацията получи неочакван подарък от благотворителното издание на играта - спечелените 29 750 лв. от водещата на спортните новини, която е тренирала акробатика.

"Заради неолимпийския си статут, акробатиката получава оскъдни средства от спортното министерство. Дарих парите на акробатите, защото те са ми дали физически и морални облаги, които са неизмерими", каза Тони Илиева.

Трима от националните ни състезатели по акробатика живеят в залата в специално пригодено помещение за тях, защото не могат да си позволят да плащат наем за квартира. Само една врата дели Христо Димитров, Борислав Борисов и Венелин Първанов от мястото, където тренират. Те и Денис Андреев са сред най-добрите ни акробати като се състезават в четворка мъже.

Снимка: bTV

Залата на 4-ти км, в която се подготвят националите, е в плачевно състояние. Акробатите тренират в студ. Затова често боледуват и страдат от контузии.

Дарените пари ще бъдат използвани за европейското първенство в Германия и за нова екипировка. Само едно състезателно трико струва над 1000 лв. Националите ни обещаха, че ще се завърнат от шампионата с медали, а ние ще ги очакваме с нетърпение.

Вижте при какви условия се подготвят състезателите по спортна акробатика.