на живо

Прегръдка, която е по-добра от световното първенство и олимпийските игри!

Карина ЛеБланк разказа за трудните дни, в които не е виждала дъщеря си заради пандемията от коронавирус

В последните дни всички говорим за спорта, който така ни липсва и чакаме той да се завърне, за да имаме поне едно забавление по време на социална изолация. И като че ли забравяме, че и спортистите са хора. И са длъжни да спазват същите правила.

Едва ли сте чували името Карина ЛеБланк. Тя е канадска футболистка. Играеше на вратарския пост до 2015 г., когато сложи край на активната си спортна кариера. 

Днес тя изпълнява най-важната роля. Тази на майка в живота на Парис - нейната дъщеря, която се роди на 24 март 2020 г. 

Коронавирусът обаче обърка тотално тези дни, които Карина чака с нетърпение и в които трябва да сменя памперси, да бди над мъничето и да си представя как ще порасне. 

Вместо това бившата футболистка трябва да спазва социална дистанция, тъй като усеща симптоми на коронавирус само седмица след раждането.

"Не можех да виждам, държа и докосвам бебето повече от две седмици. Това беше най-тежкото нещо. Точно бях родила и исках да е постоянно в ръцете ми", разказва Карина пред Би Би Си.

"Самият път към болницата беше ужасен. Парис не пускаше пръста ми. Така правят бебетата. Истината и страховете се разбъркваха в главата ми. Гледах я и си мислех: "Това ли е всичко?", добавя тя.

Новините са добри. Карина не е положителна за коронавирус. Но все пак трябва да остане под лекарско наблюдение, тъй като има течност в белите дробове и високо кръвно налягане. Карантината, тъй вероятно в болничното отделение е била в досег със заразени, е задължителна!

Бившата футболистка може да вижда дъщеря си само през стъклената преграда или на екрана на мобилния си телефон.

"Когато най-накрая я гушнах... Беше по-хубаво от мач на световното първенство или на олимпийските игри!", разказва Карина.

А тя знае какво е усещането. Все пак е била част от отбора на Канада на пет световни първенства, а през 2012 г. спечели бронзов медал на олимпийските игри в Лондон.

"Като спортисти ние си мислим, че най-лошото нещо е да играеш зле, да допуснеш гол. Но в един момент просто осъзнаваш, че спортът не е на живот и смърт. Един ден раждаш дете и изпитваш любов, която никога преди това не си!", добавя тя.

Днес Карина отново прегръща Парис. Опитва се да навакса загубените часове. И да запознае своите последователи в социалните си мрежи с нея!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

She just makes me smile....and she loves my singing too. Needless to say she’s perfect to me. #mommydaughtertime #5weeksold #thatsmiletho

Публикация, споделена от Karina LeBlanc (@karinaleblanc) на

bTV призовава: останете си вкъщи!