на живо

Президентът Радев даде зелена светлина за създаването на академия за художествена гимнастика (ВИДЕО)

Държавният глава поздрави грациите за представянето на световното първенство в Пезаро

Президентство

Президентът Румен Радев заяви, че българските институции трябва да се обединят и да предоставят подобаващи условия за подготовка на гимнастичките, които от години печелят медали на международни състезания. На среща с президента на федерацията Илиана Раева, националния ансамбъл и индивидуалните ни представителки - Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и треньорските щабове, държавният глава предложи изграждането на международна академия, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

„България има нужда от „дом“ на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт“, подчерта президентът Радев.

Снимка: Президентство

"Все още имам чувството, че сънувам, защото без нищо да сме казали и да сме искали, той предложи и каза, че би било страхотно да се направи академия за художествена гимнастика. Каза, че иска по най-бързият начин да направим един проект, да го устойностим, за да види за какво става въпрос и да може да ни съдейства", каза след срещата Илиана Раева.

Президентът Радев поздрави българските гимнастички за успешното представяне на световното първенство в Пезаро. Българските грации се завърнаха у нас с три медала - ансамбълът спечели сребро в многобоя и бронз за съчетанието с топки и въжета. Невяна Владинова пък се нареди на трето място в света за представянето си с топка.

Снимка: Президентство

„Изключителните ви резултати показват, че с несломим спортен дух, трудолюбие и всеотдайност всяко предизвикателство е преодолимо. Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са повод за национално самочувствие и гордост. Те вдъхват оптимизъм, че българската художествена гимнастика освен утвърдени традиции има и блестящо бъдеще“, заяви държавния глава.