на живо

Пулев: След победата ще предизвикам Джошуа да изкачи Зъбчето

Кобрата е уверен, че в събота ще стане световен шампион

Instagram

Кубрат Пулев е толкова уверен в победата си срещу Антъни Джошуа, че отправи предизвикателство към британския си съперник. 

"След като го победя, го предизвиквам да дойде в България, да дойде на Белмекен, да види как сме се подготвяли, да види защо има такава сила в нас, българските спортисти", казва Пулев в ново видео, публикувано във фейсбук страницата на компания за залози, която е официален партньор на Кобрата за срещата в Лондон.

"Когато той изкачи върха Зъбчето, който всеки един спортист, когато е на Белмекен, защото е изключително приятно и зареждащо, тогава ще осъзнае защо съм го победил", допълва Пулев.

Снимка: Reuters

Преди броени дни, в интервю за същата компания, българският боец заяви, че ще спечели с красив нокаут в някой от по-късните рундове на мача.

Срещата между Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) и Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг) ще се състои на 12 декември в зала "Уембли" в британската столица. Първоначално мачът трябваше да се проведе през лятото на 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Разхлабването на противоепидемичните мерки във Великобритания направи възможно присъствието на публика в залата. 1000 човека ще могат да гледат сблъсъка за световните титли. За жалост само хора с постоянен адрес в Англия ще могат да влязат в залата.