на живо

Радо Янков е шести на световното първенство

Българинът отпадна на четвъртфиналите от швейцареца Невин Галмарини

Getty Images

Радослав Янков завърши на шесто място в дисциплината паралелен слалом на световното първенство по сноуборд в Сиера Невада, Испания, след като отпадна на четвъртфиналите от швейцареца Невил Галмарини.

Това е шести шампионат на планетата за 27-годишния чепеларец, а най-предното му класиране до момента бе 27-ото място преди две години в Австрия. 

Най-добрият ни сноубордист стигна до директните елиминации, след като записа седмо време в квалификациите. На осминафиналите той се справи сравнително лесно с германеца Щефан Баумайстер и си осигури сблъсък със силния швейцарец, от когото загуби на финала за Световната купа в Рогла по-рано през годината.

Световен шампион за първи път в кариерата си стана временният лидер за Световната купа Андреас Промегер (Австрия). На финала той победи сънародника си Бенямин Карл. Бронзовият медал е за руснака Андрей Соболев, а Галмарини остана четвърти.

Това бе първи старт за Янков на това първенството, след като вчерашното състезание в паралелния гигантски слалом бе отложено за четвъртък поради лошите метеорологични условия в испанския курорт.