на живо

Радо Янков: Усещането да си сред фаворитите е различно (ВИДЕО)

"Опитваме се да подобрим всяко едно нещо, за да съм по-добър", каза носителят на малката Световна купа в паралелния слалом

Радо Янков: Усещането да си сред фаворитите е различно (ВИДЕО)

Класиралият се на второ място в анкетата за Спортист на България за 2017 г. - Радослав Янков, заяви, че усещането да е сред фаворитите за титла от зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. е ново за него.

Носителят на малката Световна купа през миналия сезон бе изпреварен в допитването само от световния номер 3 в тениса - Григор Димитров.

"От миналата Олимпиада до тази Олимпиада разликата е много голяма, тъй като тогава бях на съвсем друго ниво. Не съм си и мислил, че сега всеки ще очаква от мен медал и ще бъда така на високо ниво и ще имам възможност да се боря за предни класирания. Усещането е много различно като съм сред фаворитите. Опитах се да се подготвя още по-добре от миналата година. Опитахме се да направим всяко едно от нещата малко по-добро за крайния резултат", каза Янков.

В момента той се подготвя в Банско, а на предстоящите коледни празници ще почива именно в курорта. 

"Между Коледа и Нова година ще съм в Банско. Абсолютно невъзможно е да се кара всеки ден сноуборд, тъй като натоварването е голямо и мускулите трябва да си починат"