на живо

Радо Янков: Всичко беше като сън

Никога не съм карал на толкова добро трасе, каза след успеха сноубордистът

Lap.bg

Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд, която се провежда в Банско. Българинът се поздрави с първата си победа през сезона, след като във финала изпревари швейцареца Невин Галмарини и по този начин излезе начело във временното класиране за Големия кристален глобус.

"Всичко беше като сън. Вярвал съм в себе си, но не обичам да мисля за класиранията. Като цяло пистата беше перфектна, никога не съм карал на толкова добро трасе, дори другите състезатели го казват - че това е най-добрата писта, на която са карали за Световната купа. При второто ми спускане в квалификацията проблемът беше в мен, а не в трасето, просто допуснах грешки", каза Янков пред БНТ.

Снимка: Lap.bg

"Разликите са много малки, ако направя някаква грешка… Благодаря на моя треньор Георги Атанасов - Джоко, че нареди трасето по такъв начин, който ми помогна. Двете трасета по принцип са абсолютно еднакви, но понякога може да има една врата, на която да е малко по-изровено, но като цяло трасето беше много добре наредено", продължи чепеларецът.

Снимка: Lap.bg
"Знаех си грешките и се опитвах да не ги повтарям. Трябваше да минавам много близо до вратите. Усещах, че противниците ми са зад мен и успях да ги победя. Повярвайте ми, не ми беше лесно на финала. В Рогла той (б.ред. - Галмарини) успя да ме победи, въпреки че имах преднина в началото. Но тук си казах, че няма да се откажа. Силите ми свършваха, но по някакъв начин успях. Благодаря на всички, че са тук и ме подкрепят, дори да не бях спечелил, мисля, че пак щяха да ме подкрепят, за което им благодаря", завърши Радо.